Blog pro rodinu a přátele, aby si mohli číst, co zažíváme.


Kde budeme bydlet


(9.4.2015 Phoenix, 24°C – nějak se nám ochladilo :-), jasno)

Jooooo, tak to je otázka za milion. Sice tady máme všechno placený, ale sehnat a domluvit si to musíme sami. Máme daný měsíční limit a musíme se do něj vejít se všemi náklady na bydlení (nájem apartmánu, nájem nábytku, energie, pojištění, internet,…). Ostatní se rovnou nahlásili do Aspiru, protože se tam přece bydlí vždycky (suchaři 😛 ). Já jsem si ale řekla, že přece nepodepíšeme něco, co jsme neviděli a radši se porozhlídneme i jinde. Takže máme na měsíc zaplacený hotel a až něco najedeme, tak se přestěhujeme.


Nejdůležitější je lokace. Zatímco u nás v ČR je segregace zakázaná a všichni orgáni v EU i mimo ni nám předepisují, jak naopak máme začleňovat, jinak jsme děsný rasisti, v USA to tak nefunguje. Pokud má člověk peníze, může se nastěhovat do čtvrti, kde nebudou žádný nekalý živly. Tím samozřejmě nemyslím rasistické rozdělení podle barvy pleti, na což jsou tady všichni strááááááášně hákliví. 😉 Ale jsou prostě čtvrtě, kde Mexíky a černochy nepotkáte. 😄

Nejsme žádní dobrodruzi ani sluníčkáři a nevydali jsme se sem poznávat (hodně) odlišné kultury, ale máme raději bezpečí a klid. Na přepadávání, střílení, bodání a vloupačky nejsme zvědaví. Tak raději hledáme nějaké oplocené místo. Apartmánových komplexů je tady velká spousta. Je to asi nejčastější způsob bydlení, protože vlastnictví nemovitosti je v USA velmi drahé. Když jsem do Googlu zadala jen Phoenix, našlo mi to celkem přes 400 (!) komplexů. 😮 Jako fakt hůůůůstý, je opravdu z čeho vybírat. Po selekci podle bezpečnosti, vzdálenosti od Péťové práce, vybavenosti komplexu, ceny… jsem vybrala 12 favoritů. A ty jsme hned druhý den po příletu vyrazili obhlídnout.

Z prvního jsme byli docela zklamaný, protože měli volný byt jen v přízemí, nebylo tam moc světla a měli moc malý bazén. Co je mě platný, že mají jezírko s žábama a želvama a kačenama a rybama, což paní strašně nadšeně zdůraznila aspoň třikrát, když pro všechny hosty je bazén 3x5 metrů? Jako ne, fakt nejsem rozcápená, ale vzhledem k tomu, že jsme v poušti, kde je hic jak v pekle, tak je bazén velmi důležitá součást bydlení. No a to přízemí se nám nelíbí zejména kvůli hmyzákům a taky nechceme, aby nám někdo dupal nad hlavou. V těch jejich „papírových“ stavbách jde všechno strašně slyšet.

V dubnu v bázenu? Proč ne. ;-)
Druhý komplex už byl lepší, třetí a čtvrtý ještě lepší. Všem jsme řekli, že se rozmyslíme a dáme vědět. Na hotelu jsme probírali letáčky a měli z toho úplně zamotanou hlavu. Nemohli jsme se rozhodnout, všechny se nám líbily, a to jsme viděli teprve 4. Pak se ale Péťa podíval na recenze a byli jsme docela v šoku. 😱 Oni to umí na venek pěkně napucovat, ale co se skrývá za tím… V druhém komplexu prý často policie řeší domácí násilí a dealery drog. 2x 😱. Ve třetím je prý velmi hlučná společnost „zlaté mládeže“, co každý den kalí a dělá bordel u bazénu. 3x 😱. No a čtvrtý komplex je nejvypečenější! Z klimatizačních otvorů v bytě prý občas lezou štíři. Jedovatí štíři! 100x 😱. No tak to mě teda poser. Najednou jsme ze tří možností neměli ani jednu. Po přečtení recenzí i u ostatních komplexů z výběru, jsme byli ještě zoufalejší. Každý apartmán měl nějakou takovouhle „kaňku“. Z toho drogový dealer mi oproti štírům vychází ještě jako velmi dobré řešení. 😉 Nechci ani vědět, co se píše o komplexech za podstatně míň peněz, když v těch drahých se děje toto.

Ale nebojte, nakonec to dobře dopadlo. 😊 Jeli jsme se kouknout ještě na jeden, co nám doporučila Péťova firma a ten nakonec vyhrál. Je celkem nový, takže recenzí měl jen pár a většinou kladných. 😉 Jak ty tři opice – Nevidím zlo 🙈, Neslyším zlo 🙉, Nemluvím zlo 🙊. Takže zlo neexistuje. 😊 Bydlí tam i několik dalších Čechů, co jsou tady na projektech, tak snad to bude ok. Vybrali jsme si apartmán ve třetím patře (tj. bez hmyzu a dupání), dvě ložnice a dvě koupelny (takže můžeme přijímat návštěvy, kdybyste někdo chtěl přijet 😉 - myslím rodinu a kamarády, jak už jsem psala, nejsme sluníčkáři ani dobrodruzi, abychom ubytovávali cizí lidi 😁), bazén krásný a velký, posilovna nová (kdybych náhodou někdy chtěla cvičit 😉 ). Péťa to má do práce 15 minut a v okolí nejsou žádný pochybný místa. Vjezd a vstup pouze na kartu. Tak snad to bude bez překvápek.

Foto žádné zatím nemám, protože se budeme stěhovat až 18. dubna. Z netu žádný stahovat nechci, aby mě ještě někdo nepopotahoval za autorský práva. Takže kdo se chce podívat, tak tady máte odkaz na oficiální stránky komplexu (fotky v záložce Image Gallery a pak Photo Tour, příp. Video Tour):
http://www.mark-taylor.com/arizona/san-norterra/

Žádné komentáře:

Okomentovat