Blog pro rodinu a přátele, aby si mohli číst, co zažíváme.


Další zábavní park


(9.9.2019 Sèvres, 18°C, oblačno)

Kousek od nás v Boloňském lesíku je menší zábavní park Jardin d´Acclimatation. Boloňský lesík nemá úplně dobrou pověst, prý je hodně nebezpečný, plný feťáků, drogových dealerů a prostitutek, a pokud se v nějaké detektivce odehrávající se v Paříži najde mrtvola, není to nikde jinde než tady. Jako vždycky se ale nic nejí tak horký, jako se uvaří. Jasně, v noci by mě tam nikdo nedostal ani párem volů (to ale třeba do Lužánek taky ne 😉), ale ve dne je to úplně normální park, kde se dá provádět spousta rodinných aktivit. Od půjčení lodiček na projížďku po řece, přes půjčení poníků pro malé děti až po zábavné odpoledne plné řádění na kolotočích a horských dráhách. To jsme si tentokrát vybrali i my. V posledním zábavním parku Saint Paul jsme si to moc užili, tak jsme si to chtěli zopakovat.

Jeli jsme vlakem a metrem tak nějak dopoledne. Poslední dobou nejsme schopní vypravit se dřív než v 10. 😎 Byl pátek dopoledne, Péťa měl konečně den dovolené. Protože byl všední den, trošku jsme se obávali, abychom tam netrapili sami. Ale tady asi člověk není nikdy sám a už od metra jsme šli v průvodu natěšených návštěvníků.

V automatu jsme si koupili vstupenky – já a Péťa po 5€, Naty zadarmo, plus deset lístků na atrakce za 45€. Tenhle systém je pro nás výhodnější, protože já na atrakce nechodím, takže aspoň nemusím platit drahý vstup do parku, když stejně nic nevyužiju. Nechali jsme si prohlídnout batůžky, prohlídli si mapku a postupně vyzkoušely téměř všechny atrakce, na které měla Naty vzhledem k věku nebo výšce přístup. Péťa jezdil s ní a já většinou hlídala batoh a odpočívala. 😏 Někdo by řekl nuda a ztracený den, ale náhodou si to užívám, že po mě nikdo nic nechce.

Lidí bylo docela dost, ale rozptýlili se, takže jsme nikde nemuseli čekat dlouho. Většinou se Péťa s Naty vešli hned do druhé várky. Párkrát šli na řadu rovnou v první. Nejvíc se jim líbilo asi na lodičce, byl tam jeden hustej sešup, tak šli dvakrát. Moc se jim líbilo i na karuselu, vzducholodi, houpacím koníkovi a mořeplavbě. Mě se nejvíc líbila minizoo s papoušky a oběd. 😋 Hlavně sladká tečka na závěr – palačinka s jablečno-karamelovou náplní. Mňááám. Jo a ještě pak borůvkový cheescake k svačině. Každý máme svoje, no. 😉

Domů jsme jeli kolem třetí hodiny. Naty už byla úplně vyřízená, sotva pletla nohama. Chtěla nosit, že už neujde ani metr. Pak jsme jí ale koupili balonek králíka a na smrtelnou únavu zase zapomněla. Péťa se teda cukal, že takový nekřesťanský peníze (7€) za blbej balonek přece nedáme, ale nátlaku neodolal. 😈 Užili jsme si další bájo den, a pokud počasí dovolí, možná zajdeme ještě jednou.

Naše Amelia Earhart na karuselu
Ještě jednou letadýlko, ale jiný druh kolotoče. Samozřejmě adrenalinový a super divoký. 😁
Houpací koník
Lanové centrum pro 🐒
Mořeplavba
Jó, byla jsem tam taky. 😎
Mega drahý králík 😁

Žádné komentáře:

Okomentovat