Blog pro rodinu a přátele, aby si mohli číst, co zažíváme.


Nekonečné fronty


(26.9.2019 Sèvres, 19°C, zataženo)

Do Disneylandu jsem se těšila od začátku, co jsme se sem přestěhovali. V Americe jsme ho nestihli, ale byli jsme v Universal Studios, což je to stejné jen pro starší, a moc se nám tam líbilo. Bylo mi ale jasný, že tam bude nával. Počkali jsme si proto, až bude mít Péťa dovolenou. Tzn. šli jsme tam mimo víkend, mimo prázdniny, úplně běžné úterý. Ale že by nám to pomohlo…

Lístky jsme si koupili přes internet. Naty byla ještě zadarmo, my každý dali 59€. Od května do konce září byla akce dospělý lístek za cenu dětského, jinak stojí myslím kolem 100€. Dá se koupit ještě předbíhačka, ale zatímco v Universalu nás stála navíc k lístku jen 30$, tady chtěli až 250€, podle toho na jaké jste chtěli atrakce! 😲 Jako vážně až 5x víc než je cena vstupného. 😩 Nejsme žádný socky, ale to mi přišlo dost přehnané.

Vyrazili jsme tradičně, spíš dopoledne než ráno. Jeli jsme vlakem a pak RERkem (kříženec metra a vlaku). Konečná je přímo u Disneylandu. O autě jsme ani neuvažovali, za parkování chtějí dalších 30€. Fakt hrozný vydřiduši. Už ve vlaku bylo poznat, kdo jede do Disneyho. Natěšení turisti, někteří předem oblečení do triček s Kačerem Donaldem nebo s Mickey Mousem. Celý dav se nás navalil k security, ale docela to odsýpalo. Fronta na kontrolu vstupenek byla taky minimální.

Už jsme tady! Super!!! Můžeme se rovnou ponořit do té správné atmosféry, protože jsme se hned přichomýtli k průvodu postaviček. Hrála chytlavá, veselá hudba a kolem na autech jeli Myšák Mickey, Minnie, Kačer Donald a Daisy. Mávali, posílali pusy, nakrucovali se a tancovali. To se nám moc líbilo, byli jsme nadšení. 👍

Disneyhotel
Průvod a na autíčku Daisy
O kousek dál jsme narazili na první horskou dráhu, ale byla tam fronta a na ceduli, že předpokládaná doba ve frontě než se dostanete dovnitř je 90 minut. 😕 Hmmm. To je trochu moc, zkusíme jít na jinou, tohle je asi nějaká oblíbená. Ale hned na vedlejším kolotoči bylo taky 90 minut a na další horské dráze rovnou 120 minut! 😱 Jakože ríly? Mě by to bylo celkem i jedno, já bych stejně nešla, ale Naty měla slíbený kolotoče a Péťa se taky těšil, že si zajezdí. Ale čekat ve frontě dvě hodiny je s 2,5 letým dítětem nepředstavitelný. Jemu to nevysvětlíš, že má teď dvě hodiny v klidu stát, posouvat se po centimetrech a pak se sveze.

Šli jsme dál a narazili jsme na 4D kino, kde nebyla téměř žádná fronta. Hurááá! Aspoň něco. Čekali jsme jen asi 10 minut, kino totiž mělo obrovskou kapacitu, tak se tam vešlo hodně lidí najednou. Dostali jsme 3D brýle, Naty je nechtěla, ale pak jí to došlo, že s nima vidí líp a nechala si je. Program byl napůl francouzsky, napůl anglicky, ale bylo to hodně expresivně vyjádřený, protože je to pro děti, takže jsme vše pochopili. 4D efektů moc nebylo, jen nějaká pára a vítr, ale 3D měli super. Naty se to moc líbilo a snažila se ručičkama chňapat po všem, co se jí přiblížilo.

Už byl čas oběda, tak jsme se domluvili, že se půjdeme najíst. Vybrali jsme si pizzerii, i když moc na výběr nebylo. Na to jak je to tam veliké a kolik se tam vejde lidí, byly asi jen 3 restaurace a pár stánků s menším občerstvením. Po cestě jsme potkali další průvod, tentokrát Aladina s Jasmínou, spoustu dalších orientálních tanečníků a tanečnic, opičáka z Knihy džunglí a veverčáky Chip a Dale. Opět hrála krásná chytlavá hudba, všichni nadšeně mávali a tancovali. 😄

V restauraci jsme si vystáli asi 20 minut frontu na objednání, větší fronta se utvořila až chvíli po nás. Na sednutí místa bylo naštěstí dost. Dali jsme si dohromady 1 pizzu, 1 těstoviny a 1 salát s bagetou. Najedli jsme se dobře a docela jsme si i pochutnali. Měli to dobré.

Roztomilý příšerky. Všichni. 😉😄
Tentokrát průvod s Jasmínou
Oběd byl jeden ze světlých okamžiků dne 😉
Před restaurací se mezitím vytvořila fronta na fotku s Jasmínou. Vypadalo to tak na hodinu, tak jsme šli dál. Vedlejší atrakce byla zavřená, ale o kousek dál měl být zámek princezen. Hmmm, tam bysme se mohli dostat, to by mohlo být zajímavé. Třeba zase až tak moc lidí o princezny zájem mít nebude. Ale cedule před vstupem nás vyvedla z omylu – na princezny se čekalo krásných 120 minut. Ach jo. 😨 Začínali jsme si uvědomovat, že dnešek dost zavání propadákem.

Na úplně nejvzdálenějším konci parku se nám konečně poštěstilo něco navštívit. Na svezení v lodičkách kolem pohádkových kulis se čekalo jen 15 minut. Super! Honem jsme se zařadili do fronty a v lodičce už jsme seděli tak do deseti minut. Bylo to jen takové krátké svezení, ale aspoň něco. Líbil se nám i vedlejší vláček, ale tam už se zase čekalo hodinu. Tak aspoň fotku s Íjáčkem. Tím, že to bylo v zastrčené uličce, nebyla řada čekajících lidí až tak hrozná. Asi za čtvrt hodiny jsme odcházeli šťastní se třemi snímky ve foťáku. Naty dostala od Íjáčka pusu a objetí, nebála se ho, moc se jí líbil.

Na lodičkách
Seznámení s Íjáčkem
Teď už jen určit, kdo bude Medvídek PÚ, Prasátko a Tygr 😄
Další tři atrakce jsme vynechali, u všech se čekalo 2 hodiny, na fotku s Mickeym dokonce 150 minut! Rekord dnešního dne. U karuselu bylo jen 25 minut, honem tam. Během těch pár minut se Naty málem podařilo rozebrat zapásovaný lajny, kde jsme čekali, půlku z nich olíznout a na sloupku se zhoupnout jak opica. 😖 Už to vidím, jak by někde vydržela čekat hodinu nebo dvě, aniž by tam z toho udělala kůlničku na dříví. 😉 Svezli jsme se ve třetí jízdě na krásných velikých konících a mohli jít dál.

Na skále před zámkem si Naty zkusila vytáhnout meč Excalibur, ale nepodařilo se jí to. Královna Anglie z ní zjevně nebude. 😉 Těšili jsme se na prohlídku samotného zámku. Je to ten, jak ho má Disney v logu. Ale otevřená byla jen malá část plus obchod s věcma z křišťálu, ostatní patra a věžičky jsou asi jen kulisy. V tom obchodu jsme nevěřili vlastním očím, co všechno tam bylo a hlavně za kolik. Úplně si nedovedu představit člověka, co by si koupil křišťálovou repliku zámku za 5000€. 😲 Možná Kim Kardashian. 😉 Jako poslední jsme si prohlídli část Adventures, kde je loď Pirátů z Karibiku a stromový dům Tarzana. Mají to pěkně udělaný. Ale je to jen na kouknutí, žádná zábava se na tom nedělá.

Povození na koníkách
Drží tam jak přibitý
Legendární zámek
Fronty u atrakcí se nezmenšovaly, spíš ještě prodlužovaly, takže situace beznadějná. Naty už stejně začala uvadat, tak jsme usoudili, že víc z dnešní návštěvy asi nezískáme a že pojedeme domů. Bez suvenýrů by to ale nešlo, tak jsme se ještě zastavili v obchůdku a koupili si samozřejmě magnetku. Taky jsem chtěla udělat radost Natálce, když měla slíbený ty kolotoče a nevyšlo to, ale nemohli jsme se rozhodnout, co koupit. Tak jsme nakonec vzali všechno – panenku Zlatovlásku, plyšovou Minnie i krásnou růžovou misku na cereálie opět s Minnie.

Abych pravdu řekla, Disney nás dost zklamal. 😩Atmosféra, hudba, průvody a venkovní vystoupení jsou super. Pokud si chcete nakoupit milion suvenýrů, tak taky gut, protože obchůdek se vším (jako opravdu vším, co vás napadne) s motivem Disney postaviček je na každém kroku. Ale jako zábavní park, totální propadák. Pokud si nekoupíte předraženou předbíhačku, nedostanete se za celý den nikam, maximálně na jednu atrakci. A to znovu podotýkám, jsme zde byli v úterý mimo prázdniny. Nedovedu si představit, jak to tam vypadá o víkendu. Takže pokud se někdo z vás chystá do Paříže na výlet, doporučuju vybrat si jiný cíl, než právě Disneyho.

Žádné komentáře:

Okomentovat